Vláda schválila nariadenie pre delenie peňazí obciam na CVČ

28.11.2012 Bratislava

Bratislava 28. novembra (TASR) - Vláda SR schválila na svojom dnešnom rokovaní nariadenie, ktorým sa spresňujú údaje, na základe ktorých budú obce dostávať peniaze z daní na mzdy a prevádzku základných umeleckých škôl, materských či jazykových škôl, ale aj centier voľného času (CVČ). Materiál kabinetu predložil minister financií Peter Kažimír.

Na základe tejto úpravy budú obce dostávať finančné prostriedky od štátu v rovnakej výške, pričom sa zavádza nový koeficient pre správu školských objektov v zriaďovateľskej pôsobnosti obce.

V prípade centier voľného času (CVČ) sa budú obciam prideľovať financie na záujmové vzdelávanie podľa počtu obyvateľov s trvalým pobytom na území obce vo veku od 5 do 15 rokov. "Cieľom tejto zmeny je stabilizovať množinu detí, ktoré sa do počtu detí v centrách voľného času budú započítavať," uvádza sa v návrhu nariadenia.

Úprava sa zaoberá aj poskytovaním finančných prostriedkov na činnosť školských klubov detí. Tie sa budú obciam rozdeľovať podľa počtu žiakov základných škôl zriadených na území obce.
 

Vyberte región